Passief Bouwen

Advies voor duurzame nieuwbouw met passief bouwen

Comfortabel wonen en het liefst zo energiezuinig mogelijk. Passief bouwen is een innovatieve bouwmethode die dat mogelijk maakt. Vanuit Bouw-Raad calculatie en advies begeleiden wij zelfbouwers en aannemers in duurzame bouwprojecten. Begeleiden houdt in dat wij vanuit onze rol als bouwtechnisch ingenieur bij het gehele traject betrokken zijn. Het resultaat is een passief huis dat super isolerend is, uitstekend ventileert, opwarmt door de zon en de warmte binnen reguleert met een warmteterugwinsysteem (WTW). Passief bouwen is de nieuwe energiestandaard en wordt daarom steeds populairder.

Wij begeleiden van ontwerp tot realisatie

Bouw-Raad adviseert zelfbouwers om het hoogste rendement uit passief bouwen te halen. Ook begeleiden we bij de bouw, de vergunningaanvraag en maken desgewenst een bouwbesluitberekening. Belangrijke elementen zoals een BENG zien we niet over het hoofd. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en geeft aan dat de woning nul op de meter heeft. Ook maken we tekeningen met calculaties voor casco en afbouw. Kiest u voor een duurzame bouwmethode, dan kunnen wij u voorzien van alle informatie die u nodig heeft.

Iedereen die zich aan het oriënteren is op het bouwen van een huis adviseren wij een duurzaam bouwtraject. Energieneutraal wonen is de trend en daarom bouwen we steeds meer duurzame en energiezuinige huizen.

Vergunningaanvraag en berekeningen

Na het ontwerp- en tekenwerk van de nieuwe woning dienen we de vergunningaanvraag in, samen met bouwbesluitberekeningen en een BENG berekening. Ook verzorgen we constructieberekeningen en maken we een kostenraming voor cascobouw, de fase waarin de woning wind- en waterdicht wordt opgeleverd. Daarna voorzien we onze opdrachtgever van een calculatie voor de afbouwfase. Tot slot bieden we vakkundige ondersteuning tijdens het bouwen. Die begeleiding is niet alleen onmisbaar voor zelfbouwers, ook voor veel aannemers is dit nieuwe materie. Onze kracht als bouwtechnisch ingenieur zit hem in onze kennis, praktijkervaring en het houden van overzicht tijdens de nieuwbouw.

Nieuwe methode voor duurzaam bouwen en wonen

Duurzaam, nul op de meter, energieneutraal, we zien dat er steeds meer duurzame huizen gebouwd worden. Voor passief bouwen werken wij samen met Passief Bouwblok. Woningen bouwen met bouwblokken die enorm isolerend zijn, oftewel de warmte binnenhouden en de kou buiten. Door Passief Bouwblok toe te passen bij nieuwbouw besparen huiseigenaren aanzienlijk op energieverbruik. Want door deze duurzame bouwtechniek stijgt de isolatiewaarde van een woning naar factor 9. Interessante ontwikkeling in een tijd waarin duurzaamheid en energiebesparing volop in the picture staan, juist bij particulieren.

Van ontwerp tot realisatie, we volgen alle stappen binnen de passieve bouwmethode en beginnen bij het ontwerp. We begeleiden het ontwerptraject en detailleren met Passief Bouwblok dat de basis vormt voor de energieneutrale woning. Tot dusver hebben we verschillende huizen op deze manier gebouwd en de vraag stijgt aanzienlijk. Het leuke van ons werk is dat we het totale plaatje goed kunnen overzien en ook echt een meerwaarde zijn in een bouwtraject.

Over Passief Bouwblok

Met professionele bouwbegeleiding kan elke zelfbouwer de passief bouwen methode toepassen. Voor duurzaam bouwen met Passief Bouwblok werken we samen met Bouwcenter Goedhart. Over de specifieke kenmerken Passief Bouwblok kan Jeroen Kroon u alles vertellen. Bouw-Raad calculatie en advies heeft verschillende duurzame bouwprojecten begeleid waarbij Passief Bouwblok is toegepast. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan laten wij u deze projecten graag zien.

 

nieuwbouw duurzaam duurzaam bouwen met passief bouwblok bouwraad
project passief bouwen woning passief bouwen woning raam passief bouwen
uitstekende ventilatie en luchtdicht passief bouwen passief bouwblok showroom passief bouwblok

 

Offerte aanvragen